BAO
×

Logga in

Användarnamn: Lösenord:

- Ansök om tillträde
- Återställ lösenord.

×

Sök

 
 

Du är i
Utbildning

Utbildning

BAO erbjuder årligen ett antal kurser och seminarier som behandlar olika frågeställningar inom arbetsrättens område.

Utbildningarna riktar sig till olika målgrupper beroende på om man önskar få en mer översiktlig genomgång av gällande lagar och avtal eller om man önskar öka sin kunskap på en mer fördjupad nivå. Vi genomför också frukostmöten eller motsvarande för att informera om aktuella frågor.

BAO anordnar även företagsanpassade utbildningar för enskilda banker/företag. Ni är välkomna att kontakta BAOs kansli, så skräddarsyr vi utbildningar enligt Era behov.

Utbildningarna har olika nivåer:

Information
Avsedd att ge snabb, lättillgänglig information.

Översikt
Avsedd att ge en översiktlig bild av ämnena.

Fördjupning
Avsedd att ge fördjupade kunskaper inom ämnena.

Statistikskola

Vet du vad löneutveckling är egentligen? Varför finns det olika klassificeringssystem för befattningar? Vad är longitudinella data? Vill du lära dig mer om statistik och hur det används för att till exempel få bättre koll på löner?

Titta på vår statistikskola!


Se alla kurser här 

30 nov
Digitaliseringens transformerande kraft för en hälsosam digital arbetsmiljö


 

 Sheraton Stockholm Hotel, Tegelbacken 6, Stockholm

 

 2017-11-30

 

 2017-11-01

 

 10:00-15:30

 

 1 dag

 

 400 kr


Kursbeskrivning

Digitaliseringens transformerande kraft för en hälsosam digital arbetsmiljö

Digitalisering är en av vår tids största samhällsomvälvande förändringar. Den påverkar hur vi gör saker och ting i grunden och ger oss också möjlighet att göra helt nya saker, till följd av teknikens fantastiska utveckling.

BAO och Finansförbundets centrala arbetsmiljökommitté inbjuder till ett seminarium med en av Sveriges främsta auktoriteter på området, Jan Gulliksen, mera känd som ”Gulan”. Han är professor i Människa-datorinteraktion vid KTH, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och dekan för skolan för Datavetenskap och kommunikation. Under åren 2012-2016 ledde han regeringens Digitaliseringskommission och är numera medlem i Digitaliseringsrådet, digitaliseringsminister Peter Erikssons egen referensgrupp för implementering av digitaliseringspolitiken. Han är också Digital Champion of Sweden för EU-kommissionen, med ansvar för att verka för att alla i Sverige kommer on-line och för att förbättra digital kompetens.

Gulan forskar och undervisar inom användbarhet, tillgänglighet, användarcentrerad systemdesign, digitala arbetsmiljöer, digitalisering och ledarskap.

Seminariet kommer att vara interaktivt och varva föreläsningar, övningar och gruppdiskussioner inom nedanstående teman och områden.

Ur innehållet:

  • Digitaliseringens transformerande verkan – vad är digitalisering, vad innebär det för samhället, för människan, för näringslivet och för politiken.
  • Digital arbetsmiljö och digitala arbetsmiljöproblem – Vilka är de vanligaste digitala arbetsmiljöproblemen, hur säkerställer vi att även våra digitala hjälpmedel beaktas i det systematiska arbetsmiljöarbetet, vad finns det för lagstiftning, standarder, stöd och rutiner för att granska och säkerställa en tillfredsställande digital arbetsmiljö.
  • Användarcentrerad systemdesign – Hur säkerställer vi användbarhet och tillgänglighet till våra digitala system och hur kan vi arbeta med förändringsarbete med fokus på våra digitala verktyg. Vilken roll spelar ledarskapet i utvecklingen?
  • Teknikens utveckling, trender och tekniker – vad sker egentligen rent tekniskt, och vad ser vi kommer att komma?

Målgrupp

Seminariet vänder sig till ledamöter i Lokala och Centrala Arbetsmiljökommittéer (eller motsvarande), chefer på arbetsledarnivå, samt HR.

Föreläsare

Jan Gulliksen, professor vid KTH

Tid

Torsdagen den 30 november 2017
Seminariet inleds kl 10.00, kaffe serveras från 9.30
Lunch serveras mellan kl 12.00 – 13.00
Seminariet avslutas kl 15.30

Plats

Sheraton Stockholm Hotel, Tegelbacken 6, Stockholm

Pris

400 kronor inklusive kaffe och lunch


Fakturaadress

Det är viktigt att du anger en korrekt fakturaadress. Kontrollera fakturaadressen med din ekonomiavdelning innan du anmäler dig!


Avbokningsvillkor

Avanmälan efter den 1 november medför debitering med 50% av kostnaden. Vid förhinder kan betald plats överlåtas.

Genom att anmäla dig till denna utbildning så accepterar du samtidigt dessa avbokningsvillkor.

Anmäl dig här:

Du måste ange ditt förnamn.
Du måste ange ditt efternamn.
Du måste ange din arbetsgivare.
Du måste ange en fakturaadress.
Du måste ange postnummer.
Du måste ange ort.
Du måste ange ett telefonnummer.
Du måste ange en giltig e-postadress.Kursmaterial

Här finns vårt kursmaterial samlat:

  • Kollektivavtal & arbetsrätt
    (3 dagar)

    Kursen är i första hand avsedd för personalchefer och personalhandläggare och syftar till att genom föreläsningar, diskussioner och grupparbeten ge en möjlighet till fördjupade kunskaper om innehållet i tillämpliga kollektivavtal och lagar.