Namnlöst dokument
BAO
×

Logga in

Användarnamn: Lösenord:

- Ansök om tillträde
- Återställ lösenord.

×

Sök

Coronaviruset — frågor & svar, nyhetsbrev och länkar

 
 

Du är i
Faktabanken
Nyhetsbrev

Nyhetsbrev 34/2020
Årets vinnare av Annas jämställdhets- och mångfaldspris utsedd

Nyhetsbrev 34/2020
Årets vinnare av Annas jämställdhets- och mångfaldspris utsedd

Centrala jämställdhets- och mångfaldskomittén har beslutat att 2020 års pris till minne av Anna Persson-Collert ska tilldelas SEB för initiativet Financial Equality.


Taggar:

    Det finns inga taggar.

Mina anteckningar:

Du måste logga in för att spara anteckningar.


Se också:

Det finns inget relaterat material.

Priset kommer att delas ut på branschens Mångfaldsdag som anordnas av jämställdhets- och mångfaldskomittén på förmiddagen den 18 november 2020 och som i år kommer att äga rum digitalt. I samband med prisutdelningen prisvinnarna att berätta mer om SEB:s initiativ. Utöver prisutdelning kommer även Charbel Gabro - från företaget Intergrera Flera – föreläsa om mångfald som vi informerat om i nyhetsbrev 24/2020. Anmälan till dagen kan göras via BAO:s hemsida fram till och med 30 oktober. Välkomna att anmäla er!

Motivering till beslut av mottagare av 2020 års "Anna-pris"

SEB:s initiativ Financial Equality kopplar, på ett föredömligt sätt, ihop jämlikhet med affärsnyttan vilket Centrala Jämställdhets- och mångfaldskommittén anser är en stor framgång för det nationella arbetet med jämställhet. Därför är det en stor glädje att tilldela 2020 års Annas jämställdhets- och mångfaldsprispris till SEB.

Ekonomisk jämställdhet är en högaktuell fråga. SEB:s initiativ Financial Equality och filmen "Why Women Don’t Own" ligger i tiden. Filmen som lanserades den 8 mars i år bygger på det faktum att kvinnor äger en betydligt mindre andel av mark, fastigheter och aktier än män. Budskapet "ökat kvinnligt ägande" blickar framåt med utgångspunkt i historien. SEB vill genom initiativet öka kunskapen om kvinnors ägande och sparande och få fler att uppmärksamma hur den nuvarande ägarstrukturen ser ut i Sverige. Det handlar om att genom kunskapsspridning koppla jämställdhetsfrågan till värderingar, kärnverksamheten och affärsnyttan. Detta tillsammans med initiativ på internt fokus på Inclusion & Diversity, jämställd lönesättning, transparant lönestatistik och fördomsfri rekrytering visar SEB att det är ett strategiskt ställningstagande med en långsiktig ambition.

Initiativet visar även att SEB tar ställning i värderingsfrågor och fortsätter att öppna upp för nytänkande och hållbara perspektiv. SEB lyfter inte bara en aktuell fråga, SEB sätter ljuset på att ekonomisk jämställdhet är en nödvändighet för ett hållbart samhälle. SEB ger bland annat tips för jämställd privatekonomi och rådgivning för hur familjer kan nå en jämställd ekonomi och på seb.se lyfts frågan om jämställda pensioner som en del av initiativet Financial Equality bland annat med en uppmärksammad "deltidssnurra" för att räkna ut hur deltidsarbete påverkar pensionen och hur mycket man behöver spara för att kompensera för deltidsarbete.

Om Anna-priset

Annas jämställdhets- och mångfaldspris, Anna-priset, instiftades 1993 till minne av Anna C Persson-Collert. Hon var före sin bortgång ordförande i kommittén. Priset delas årligen ut till enskild person, företag, klubb, projekt eller arbetsgrupp inom bank- och finansbranschen för goda insatser inom jämställdhets- och mångfaldsarbetet.

Om Centrala jämställdhets- och mångfaldskommittén

Centrala Jämställdhets- och mångfaldskommittén har till uppgift att följa, främja och utvärdera jämställdhets- och mångfaldsutvecklingen inom bank- och finansbranschen samt bidra till arbetet med dessa frågor i bankerna/företagen i branschen. Kommittén ska också informera och sprida kunskap om jämställdhet och mångfald genom utbildningsinsatser, erfarenhetsutbyte med mera samt ta fram relevant partsgemensam statistik.

Publicerat
2020-10-14

Har du frågor om innehållet i detta nyhetsbrev?

Kontakta i så fall oss .(JavaScript måste vara aktiverat för att visa denna e-postadress).


Nedladdningsbara filer